Strona główna/Miody 370 g

W naszej spiżarni znajdziecie również prawdziwe polskie miody, które świetnie sprawdzą się jako naturalny słodzik herbat, ciast lub jako marynata do potraw. W polskiej kuchni miód stosowany jest od wielu lat i ma swoje piękne polskie tradycje.

  • Miód o brunatnym zabarwieniu, łagodnym smaku i lekko korzennym aromacie. Jest to mieszanka miodu nektarowego i spadziowego. W odróżnieniu od miodów nektarowych, miód spadziowy nie powstaje z nektaru kwiatów lecz ze spadzi. Jest to zebrana przez pszczoły lekka i słodka wydzielina występująca głównie latem w postaci kropelek na drzewach. Naturalny substytut cukru.
  • Miód o wyrazistym kwiatowym smaku i aromacie. Jego barwa i smak mogą się różnić w zależności od pory zbiorów i kwiatów kwitnących w okolicy pasiek. Bogaty w cukry proste dostarcza organizmowi mnóstwa energii. Naturalny substytut cukru.
  • Miód o wyrazistym kwiatowym smaku i aromacie. Jego barwa i smak mogą się różnić w zależności od pory zbiorów i kwiatów kwitnących w okolicy pasiek. Bogaty w cukry proste dostarcza organizmowi mnóstwa energii. Naturalny substytut cukru.
  • Miód o jasnej, kremowej barwie, delikatnym smaku i zapachu rzepaku. Ze względu na swój delikatny smak jest szczególnie polecany dzieciom. Tym, co wyróżnia miód rzepakowy jest fakt, iż krystalizuje niezwykle szybko. Dzieje się tak ze względu na dużą zawartość glukozy. Naturalny substytut cukru.
  • Miód gryczany pozyskiwany jest przez pszczoły z kwiatów gryki. Charakteryzuję się słodkim smakiem oraz silnym ziołowym aromatem. Jest to jeden z najzdrowszych miodów wykazujący dużą antybiotyczność. Naturalny substytut cukru. Mieszanka miodów pochodzących z UE.
  • Brak w magazynie
    Miód o jasno złotym lub żółtym kolorze, charakterystycznym zapachu kwiatu lipy i nieco piekący w smaku. Mówi się, że próbując tego miodu raz, nie pomylisz go z żadnym innym rodzajem. Jest on najsłodszy spośród miodów. Naturalny substytut cukru.
Go to Top