Strona główna/Przetwory owocowe

W naszej spiżarni nie mogło zabraknąć domowych przetworów owocowych. Dysponując własnymi uprawami aronii, rabarbaru, agrestu, czy porzeczki, postanowiliśmy oprócz soków zrobić z nich naturalne odpowiedniki dżemów.
Dlaczego nie dżemy?
Według rozporządzenia Parlamentu Europejskiego dżem musi zawierać min. 60% cukru.
Nasze produkty to 100% owoców, 0% cukru, bez zbędnych dodatków. Tym co je wyróżnia jest użycie zagęszczonego soku z białych winogron zamiast cukru do uzyskania pożądanego poziomu słodyczy.

  • Czarna porzeczka 100% to produkt wykonany ze świeżych i aromatycznych owoców czarnej porzeczki. Charakteryzuje się ciemnofioletową barwą, kwaśnym smakiem i intensywnym aromatem. Przetwory OryginalnejSpiżarni są dosładzane zagęszczonym sokiem z białych winogron. Czarna porzeczka 100% będzie doskonałym dodatkiem do ciast i deserów.
  • Śliwka węgierka 100% to smak i aromat domowych powideł, które kocha każdy z nas. Przetwór śliwkowy doskonale smakuje sam, ale jest także wybornym składnikiem domowego piernika lub świątecznego mazurka.
  • Malina 100% to słodki produkt wykonany ze świeżych malin. Ten wyjątkowy przetwór przywoła wspomnienia późnego lata. Dzięki swojej słodyczy jest lubiany przez najmłodszych. Przetwory OryginalnejSpiżarni są dosładzane jedynie zagęszczonym sokiem z białych winogron. Malina 100% będzie doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Jesienią polecamy również jako dodatek do herbaty. Dzięki temu wyzwoli rozgrzewające właściwości malin.
  • Nie jeden z nas chciałby zatrzymać lato na dłużej. Pór roku nie zatrzymamy, ale zamknęliśmy w słoiku najbardziej wakacyjny smak polskich truskawek. Truskawka 100% to przetwór piękny w swojej prostocie. Smak słodkich i soczystych truskawek bez zbędnych dodatków teraz może nam towarzyszyć prze cały rok.
  • Wielu z nas nie potrafi zdecydować, które owoce są bliższe sercu – truskawki, czy maliny. Na szczęście nie musimy już wybierać między nimi. Truskawka - malina 100% to idealny kompromis dla niezdecydowanych i wspaniałe urozmaicenie naszej diety.
Go to Top